Consiliul Superior al Procurorilor a numit doi adjuncți ai procurorului general
Full Article 2 minutes read

Consiliul Superior al Procurorilor a numit doi adjuncți ai procurorului general

Sergiu Russu și Sergiu Brigai au fost numiți adjuncți ai procurorului general Ion Munteanu. Aceștia vor fi responsabili de domeniul de urmărire penală și, respectiv, cel judiciar. Candidaturile celor doi au fost aprobate, în ședință – pe 12 iunie, de Consiliul Superior al Procurorilor. La aceeași ședință au fost numiți doi șefi adjuncți interimari ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Este vorba despre Dumitru Robu și Alexandru Machidon. 

Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat, pe 12 iunie, că a aprobat candidaturile propuse pentru funcțiile de adjuncți ai procurorului general Ion Munteanu.

Funcțiile urmează fi exercitate de Sergiu Russu, care a ocupat funcția de procuror-șef al Secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale și Sergiu Brigai, care a deținut funcția de adjunct al procurorului general interimar. Aceștia vor fi responsabili de domeniul de urmărire penală și, respectiv, cel judiciar.

Totodată au fost aprobate candidaturile lui Dumitru Robu și Alexandru Machidon pentru funcțiile de adjuncți interimari ai procurorului-șef al PCCOCS.

Amintim, pe 1 iunie curent, Ion Munteanu a fost învestit în funcția de procuror general al Republicii Moldova, după ce a fost desemnat câștigător al concursului pentru funcția de procuror general, lansat de Consiliul Superior al Procurorilor în aprilie. Acesta a obținut cel mai mare punctaj dintre cei trei candidați la concurs – 9,21.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: