Construcțiile în spațiile verzi din orașe și sate ar putea fi interzise
Full Article 1 minutes read

Construcțiile în spațiile verzi din orașe și sate ar putea fi interzise

În spațiile verzi din orașe și sate ar putea fi interzise construcțiile. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului au aprobat, în cadrul ședinței din 3 noiembrie, coraportul pentru un proiect de lege în acest sens.

În nota informativă, autorii documentului stipulează că aceste modificări legislative sunt necesare pentru a stopa actele de corupție și de protecționism.

Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic.

De asemenea, inițiativa legislativă prevede și modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică. Totodată, se propune ca nu doar Inspectoratul pentru Protecția Mediului să constate și să sancționeze amplasarea neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, ci și administrația publică locală, delegând atribuțiile de agent constatator organelor executive ale APL, iar cele de examinare și sancționare – Comisiei administrative constituite pe lângă APL.

Proiectul urmează să fie propus spre aprobare în prima lectură plenului Parlamentului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: