Copilul de 2 ani, care a căzut în golul unui ascensor din Ungheni, a ieșit din comă
Full Article 2 minutes read

Copilul de 2 ani, care a căzut în golul unui ascensor din Ungheni, a ieșit din comă

Copilul de 2 ani, care a căzut în golul unui ascensor din Ungheni, a ieșit din comă. Chiar dacă starea lui de sănătate rămâne în continuare gravă, medicii atestă o dinamică pozitivă. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, acolo unde este internat minorul. 

Purtătorul de cuvânt al Institutului Maxim Cazacu a declarat, pe 19 septembrie – pentru NewsMaker, că în cazul pacientului de la Ungheni se atestă o dinamică pozitivă a stării de sănătate.

„Deja nu este în comă. Totuși starea rămâne în continuare gravă, sub supraveghere medicală în Secția de reanimare”, a precizat reprezentantul Institutului.

În dimineața zilei de 11 septembrie, copilul de 2 ani a căzut – de la etajul 6 – în tunelul unui ascensor din orașul Ungheni. Băiatul a căzut după ce mama lui a amplasat căruciorul între ușile ascensorului și s-a întors pentru a aduce un pachet. Băiatul a fost transportat la spitalul raional și se afla în stare extrem de gravă. Se menționa că se întreprind eforturi pentru stabilizarea lui, ca ulterior să fie transportat pentru îngrijiri la Chișinău. Detalii AICI. Pe 12 septembrie, copilul se afla în secția de reanimare a Institutului Mamei și Copilului din Chișinău. Copilul fusese transferat la instituția medicală din capitală în după amiaza zilei de 11 septembrie, în stare extrem de gravă. Institutul Mamei și Copilului declara că minorul a suferit mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebral. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: