Copilul de un an din capitală, cu simptome de poliomielită: ce au arătat rezultatele analizei de laborator
Full Article 1 minutes read

Copilul de un an din capitală, cu simptome de poliomielită: ce au arătat rezultatele analizei de laborator

Rezultatele analizei de laborator nu au confirmat infecția de poliomielită la copilul de un an din capitală. Rezultatele sunt negative, au menționat reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) pentru Teleradio-Moldova

Suspiciunea de poliomielită la copilul de un an din capitală nu a fost confirmată de rezultatele analizei de laborator, realizată de ANSP. Șefa serviciului de presă al Agenției, Olesea Croitoru, a declarat pentru sursa citată că rezultatele sunt negative.

Menționăm, pe 17 iunie – la ședința primăriei, șeful-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială Vladimir Bolocan raporta despre un caz suspect de paralizie flască, la un copil de un an, care este un simptom caracteristic infecției de poliomielită. Se preciza că minorul este spitalizat și că Centrul de Sănătate Publică efectuează investigații medicale pentru a stabili dacă cazul de poliomielită se confirmă sau nu. Totodată, autoritățile capitalei au îndemnat părinții să-și vaccineze copiii. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: