Coronavirus: De la 1 august, Ucraina își va schimba abordarea privind clasificarea țărilor în zone roșii sau verzi
Full Article 1 minutes read

Coronavirus: De la 1 august, Ucraina își va schimba abordarea privind clasificarea țărilor în zone roșii sau verzi

De la 1 august, Ucraina își va schimba abordarea privind clasificarea țărilor în zone roșii sau verzi în legătură cu epidemia de COVID-19, informează portalul Украинская Правда.

„De la 1 august începem să avem reguli noi. Dacă azi măsurăm numărul de pacienți activi într-o anumită țară, atunci de la 1 august vom proceda ca în țările europene. Vor fi doi indicatori. Primul indicator va fi creșterea numărului celor bolnavi în ultimele 14 zile și dacă această cifră depășește creșterea de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat ministrul Sănătății, Maxim Stepanov.

Potrivit acestuia, al doilea indicator este procentajul celor bolnavi din ultimele 14 zile în comparație cu altele 14 zile și dacă acesta este mai mare de 30%.

Totodată, lista țărilor incluse în zona roșie sau verde va fi actualizată o dată la 7 zile. Actualmente, ea este actualizată o dată la 3 zile.

De la începutul epidemiei, în Ucraina, 67 597 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. 37 394 de pacienți s-au tratat, iar 1650 au decedat din cauza complicațiilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: