UPDATE În România a fost confirmat al 15-lea caz de coronavirus. Au fost interzise manifestările cu mai mult de 1000 de participanți
Full Article 3 minutes read

UPDATE În România a fost confirmat al 15-lea caz de coronavirus. Au fost interzise manifestările cu mai mult de 1000 de participanți

Un nou caz nou de coronavirus a fost confirmat în București. Este al doilea caz în capitala României și al 14-lea la nivel de țară, informează Digi24, duminică, 8 martie. Este vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș. UPDATE Câteva ore mai târziu, autoritățile române au confirmat înregistrarea celui de-al 15-lea caz de îmbolnăvire – o femeie de 70 de ani, din județul Mureș.

Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeași perioada, până la 31 martie a.c., aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în spitale.

A fost realizată și aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ în cazul apariției cazurilor de COVID – 19 (coronavirus) în respectivele unități. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid și unitar, prin decizie a comitetului județean pentru situații de urgență.

Nu se eliberează certificate medicale de „om sănătos” și pacienții care nu prezintă suspiciuni nu sunt testați pentru infectarea cu virsul COVID – 19 (coronavirus).

Amintim că și în Republica Moldova a fost cofirmat sâmbătă, 7 martie, primul caz de îmbolnăvire.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: