Corturi anticaniculă în Chișinău. Când expiră Codul Galben de căldură?
Full Article 2 minutes read

Corturi anticaniculă în Chișinău. Când expiră Codul Galben de căldură?

Începând cu data de 1 iulie, în municipiul Chișinău, au fost instalate puncte de prim-ajutor în locurile publice aglomerate din orașul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei, care au precizat că va fi distribuită apă potabilă pentru a proteja locuitorii de temperaturi ridicate și pentru a le ajuta să facă față căldurii din timpul verii.

Punctele de prim ajutor se află în următoarele regiuni:

Sectorul Rîșcani

Parcul Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin

CC „Soiuz”

Sectorul Centru

CC „Gemeni”

CC „UNIC”

Sectorul Buiucani

str. I. Creangă

str. Calea Ieșilor

Sectorul Botanica

McDonald’s

Centrul de Tineret

Sectorul Ciocana 

Mircea cel Bătrân Nr. 2
Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru

„Au fost selectate cele mai aglomerate zone ale sectoarelor, luând în considerați că a fost anunțat Cod Galben de caniculă. Vom monitoriza aceste locații, iar în cazul dacă va fi nevoie ca numărul acestor locații să fie mărit, noi vom interveni”, a adăugat Ilie Ceban.

Oamenii sunt încurajați să utilizeze aceste corturi în caz de necesitate, pentru a evita problemele de sănătate. În cazul situațiilor problematice, din cauza caniculei, oamenii sunt îndemnați să sune la numărul de urgență 112.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, până pe 4 iulie, în Republica Moldova este valabil Codul Galben de caniculă. Temperaturile minime noaptea urcă ușor situându-se între +14..+19°C. Ziua, temperaturile maxime se vor încadra între +28..+33°C.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: