Corupție la Spitalul raional Leova: un angajat ar fi luat ilegal bani de la pacienți. CNA a ridicat circa €6 500 și 27 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Corupție la Spitalul raional Leova: un angajat ar fi luat ilegal bani de la pacienți. CNA a ridicat circa €6 500 și 27 000 de lei

Un angajat al Spitalului raional Leova este cercetat într-un dosar penal pentru corupție sistemică. Acesta ar fi perceput bani de la pacienți fără a-i trece apoi prin casieria instituției medicale. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins, pe 12 iulie, cu percheziții pe câteva adrese care au legătură cu bănuitul, ridicând în rezultat circa 6 500 de euro și 27 000 de lei. 

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, bănuitul, folosindu-se intenționat de situația de serviciu și atribuțiile funcționale, acționând din interes material, ar fi perceput în mod sistematic de la pacienți diferite sume de bani pentru serviciile sale, fără a le înregistra în casieria instituției medicale. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu considerabil bugetului IMSP Spitalul raional Leova. De asemenea, în procesul de acumulare a probelor au fost documentate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor bănești.

Pe caz a fost inițiat o cauză penală pentru corupție sistemică. Ofițerii CNA au efectuat astăzi perchezții la domiciliul și biroul bănuitului. În urma descinderilor au fost ridicate circa 6 500 de euro și 27 000 de lei, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și registre și purtători de informații.

Acțiunile au loc sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul. Lucrătorul medical este cercetat în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: