Costiuc anunță că Buzu l-a acționat în judecată, după ce i-a filmat casa de la Ratuș: „Sunt deprins, am 40 de dosare”
Full Article 4 minutes read

Costiuc anunță că Buzu l-a acționat în judecată, după ce i-a filmat casa de la Ratuș: „Sunt deprins, am 40 de dosare”

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, tot el candidat din partea formațiunii politice pe care o conduce la funcția de primar de Chișinău, anunță că a fost acționat în judecată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, după ce a filmat, recent, casa de la Ratuș, în care acesta locuiește împreună cu familia sa. Costiuc a făcut anunțul în cadrul unui interviu pentru portalul Unimedia.   

„Am primit cerere prealabilă de la Buzu, mă cheamă în judecată. Chiar vreau să ne judecăm. Am să o invit și pe soție să facă declarații, și pe tatăl lui Buzu. Să ne spună Buzu în instanță pentru ce m-a chemat în instanță? Ce să-mi demonstreze? Ce prejudiciu să ceară de la mine? Că trăiește în casa lui? Că și-a dat singur voie să trăiască în casa lui? Dl. Buzu, că nu te-au dat afară e clar, tu ești cumătru cu Spînu. Eu sunt deprins, am 40 de dosare. O să mai merg la un dosar, dar să văd cum o să vă prezentați. (…) Este o chestie rușinoasă. Ei îl arătau cu degetul pe Dodon, că a scris casa pe mama lui și făceau din asta mare tam-tam. Unde-i presa galbenă să facă acum tam-tam din cazul lui Buzu care trăiește în casa lui scrisă pe tatăl său?”, a declarat Vasile Costiuc în cadrul unui interviu din seria „Cunoaște-ți candidatul”, realizat de Unimedia.

Costiuc susține, mai mult, că după ce a filmat casa ministrului Alexei Buzu, imagini pe care le-a făcut publice ulterior pe paginile sale de socializare, dar și pe cele gestionate de partidul pe care îl conduce, candidatul Partidului „Democrația Acasă” la funcția de primar de Ratuș ar fi întrerupt contactul cu formațiunea politică. Costiuc susține că, cel mai probabil, acesta ar fi fost supus presiunilor.

„Am ajuns pur întâmplător acolo. Am mers la unul dintre oamenii noștri de la Ratuș, care trebuia să candideze la funcția de primar, și care după episodul cu ministrul și casa lui a dispărut de pe radare, nici nu mai răspunde la telefoane. Trebuie să-l caut, să văd unde-i… Toate pentru că mi-a arătat unde trăiește Buzu”, a mai spus Costiuc.

De menționat că ministrul Alexei Buzu nu a confirmat și nici nu a comentat, deocamdată, cererea în judecată pe care Costiuc spune că a primit-o.

***

Amintim că Vasile Costiuc l-a acuzat la sfârșitul lunii septembrie pe ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, că ar locui într-o casă de milioane, în localitatea Ratuș, pe care nu ar fi trecut-o în declarația sa de avere. Într-un comentariu pentru NM, Buzu a negat acuzațiile lui Costiuc, precizând că casa luxoasă în stil hi-tech din satul Ratuș a fost indicată în declarația de avere și interese personale a acestuia. Buzu a precizat că locuința a fost obținută printr-un acord verbal de abație, motiv pentru care numele său nu figurează în calitate de proprietar al imobilului.

De menționat că în live-ul lui Costiuc apare și o femeie, care a ieșit de pe teritoriul casei și s-a prezentat drept soția ministrului Buzu. Întrebată câți metri pătrați are casa și cum se face că Buzu a reușit să o achiziționeze, femeia a declarat că casa are 180 de metri pătrați și că a fost construită inclusiv după ce familia a accesat mai multe împrumuturi și credite.

Vezi AICI detalii la subiect și ce arată, în realitate, declarația de avere depusă de Alexei Buzu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: