Trăiește, dar nu-i aparține? Ministrul Alexei Buzu reacționează, după ce a fost acuzat că nu a declarat casa de lux din Ratuș în care locuiește împreună cu familia
Full Article 3 minutes read

Trăiește, dar nu-i aparține? Ministrul Alexei Buzu reacționează, după ce a fost acuzat că nu a declarat casa de lux din Ratuș în care locuiește împreună cu familia

Casa luxoasă din satul Ratuș în care trăiește ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a fost indicată în Declarația de avere și interese personale a acestuia, contrar afirmațiilor liderului Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Precizarea a fost făcută de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) pentru NewsMaker. Instituția a menționat că locuința a fost obținută printr-un acord verbal de abație, motiv pentru care numele lui Alexei Buzu nu figurează în calitate de proprietar al imobilului în Declarația de avere și interese personale a acestuia.

Vă informăm că locuința este declarată în Declarația de avere și interese personale. Deoarece ministrul Alexei Buzu nu este proprietarul acesteia, iar dreptul de a locui în casă a fost dobândit printr-un acord verbal de abitație, unele informații ce țin de adresă și numele proprietarului sunt hașurate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Menționăm că, potrivit prevederilor pct. 34 din Regulamentul privind modul de completare a declarației de avere și interese personale, „subiecții declarării care nu dețin bunurile în proprietate vor indica următoarele informații: adresa (fără număr cadastral); categoria bunului; modul de dobândire; anul dobândirii; suprafața și titularul bunului””, se arată în comentariul MMPS pentru NM.

Instituția a precizat că oficialul intenționează să-l acționeze în judecată pe Vasile Costiuc pentru denigrare și dezinformare.

Ministrul Alexei Buzu va ataca în instanța de judecată persoanele responsabile pentru denigrare și dezinformare”, a menționat MMPS.

Precizăm că în Declarația de avere și interese personale pentru anul 2023 a lui Alexei Buzu, la categoria bunuri imobile în țară și peste hotare, într-adevăr, este indicată o clădire/construcție, dobândită în 2020, prin abitație. Adică Buzu ar fi primit drept de folosință a bunului, care este, însă, în proprietatea altei persoane.

***

Amintim că, pe 26 septembrie, Vasile Costiuc a mers la Ratuș – localitatea de baștină a lui Alexei Buzu. Politicianul a filmat casa în stil hi-tech în care locuiește ministrul și a declarat că imobilul nu a fost indicat oficial. Mai mult, potrivit lui, pe locul în care a fost construită casa urma să fie construit, de fapt, un depozit de cereale.

De menționat că în video apare și o femeie care a ieșit de pe teritoriul casei și s-a prezentat drept soția ministrului Buzu. Întrebată câți metri pătrați are casa și cum se face că Buzu a reușit să o achiziționeze, femeia a declarat că casa are 180 de metri pătrați și că a fost construită inclusiv după ce familia a accesat mai multe împrumuturi și credite. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: