Covid-19: mai multe infectări la Chișinău. Un spital recomandă purtarea măștii de protecție 
Full Article 3 minutes read

Covid-19: mai multe infectări la Chișinău. Un spital recomandă purtarea măștii de protecție 

Chișinăul a raportat o creștere a cazurilor de Covid. Mai mult cu 170, comparativ cu săptămâna precedentă. Potrivit autorităților, situație este menținută sub control. În prezent, 54 de persoane infectate sunt internate în spitale. Alte 117 se află în tratament la domiciliu. Între timp, Institutul de Medicină Urgentă din capitală a solicitat pacienților și vizitatorilor săi să poarte masca de protecție atunci când se adresează la Departamentul de primiri urgențe din cadrul instituției. Totodată a recomandat cetățenilor să poarte masca și în locurile publice.

La ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău din 19 august s-a anunțat că a crescut numărul cazurilor de Covid.

„Nu este o situație alarmantă. Este o situație menținută sub control. (…) S-a atestat o creștere de 170 de cazuri, mai mult comparativ cu săptămâna precedentă”, a raportat șefa-adjunctă a Direcției asistență medicală și socială Marina Buga.

Reprezentanta direcției municipale a mai spus că, luând în considerare evoluția situației epidemiologice, s-a luat decizia ca 40 de paturi din Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie să fie reprofilate „în patru infecțioase pentru spitalizarea bolnavilor din municipiul Chișinău”.

„Prin urmare, începând cu ziua de astăzi, pacienții adulți cu forme medii și grave de infecția Covid-19 urmează să fie internați pentru tratamentul spitalicesc în această instituție. Deja pacienții Covid cu forme grave și complicații extrem de grave, care necesită tratament specializat în terapie intensivă, vor fi transferați pentru acordarea asistenței medicale în spitalul clinic al Ministerului Sănătății”, a adăugat Buga.

Șefa-adjunctă a Direcției a raportat că, în prezent, 54 de persoane infectate cu Covid sunt internate în spitalele municipale. „Toți sunt în stare medie”, a precizat Buga.

Ea a mai spus că la data de 17 august, 117 persoane infectate cu Covid se aflau în tratament la domiciliu. Alte 174 persoane se aflau în supraveghere.

De cealaltă parte, Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău a solicitat pacienților săi să poarte masca de protecție atunci când se adresează la Departamentul de primiri urgențe din cadrul instituției.

„În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, atât la nivel internațional cât și pe teritoriul țării, vă rugăm să purtați mască de protecție în locurile publice. De asemenea, Vă solicităm să respectați această măsură și atunci când vă adresați în Departamentul de Primiri Urgențe de la IMSP Institutul de Medicină Urgentă sau sunteți în vizită la ruda Dvs.”, au comunicat reprezentanții Institutului pe 19 august.

***

Pe 14 august curent, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova anunța că numărul cazurilor de Covid a crescut de 1,9 ori în perioada 5-11 august comparativ cu săptămâna 29 iulie-4 august. Instituția adăuga că tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 se observă în mai multe țări. Ministerul adăuga că vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: