Cozi de mașini la frontiera Sculeni, ieșire din Moldova: călătorii, îndemnați să aleagă și alte puncte de trecere
Full Article 2 minutes read

Cozi de mașini la frontiera Sculeni, ieșire din Moldova: călătorii, îndemnați să aleagă și alte puncte de trecere

Controalele mai detaliate pe partea română, în contextul prevederilor Codului Schengen, continuă să formeze cozi de mașini în punctul de trecere a frontierei Sculeni – pe direcția de ieșire din Republica Moldova, intrare în România. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a anunțat că, pentru a degaja circulația, sunt mai mulți polițiști de frontieră și vameși în prima linie de control. Totodată au fost deschise toate pistele de control disponibile.

Direcția regională Vest a Poliției de Frontieră a raportat că în punctul de trecere a frontierei Sculeni „se înregistrează valori ridicate de trafic pe direcția de ieșire din Republica Moldova, intrare în România”.

„Motivul fiind impunerea de controale mai detaliate pe partea română, aplicându-se prevederile Codului Schengen. În circumstațele date au fost dispuse măsuri suplimentare, menite să degajeze circulația. Sunt mai mulți polițiști de frontieră și vameși în prima linie de control și deschise pistele de control disponibile”, au comunicat reprezentanții instituției de la frontieră.

Instituția a îndemnat călătorii să aleagă și alte puncte de trecere mai puțin solicitate: Costești, Leova sau Cahul.

Poliția de Frontieră a menționat că pe 13 aprilie, prin punctul de trecere a frontierei Sculeni, s-au înregistrat 7 822 traversări de persoane. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: Leușeni, urmat de Aeroportul Internațional Chișinău, Sculeni, Otaci și Palanca.

Amintim, și pe 13 aprilie s-au înregistrat cozi de mașini în punctul de trecere a frontierei Sculeni. La ora 11:00, circa 80 de mașini erau în așteptare pentru trecerea frontierei. Cozile s-au menținut până la ora 18:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: