Crăciunul pe stil vechi, sub cod portocaliu: ne așteaptă ninsori, ghețuș, vânt puternic și o scădere a temperaturii cu 10-15°C
Full Article 2 minutes read

Crăciunul pe stil vechi, sub cod portocaliu: ne așteaptă ninsori, ghețuș, vânt puternic și o scădere a temperaturii cu 10-15°C

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat pe 5 ianuarie cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii. Avertizarea meteorologică este valabilă în perioada 7-10 ianuarie.

Meteorologii au declarat că în legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului Republicii Moldova, în intervalul  7-10 ianuarie, se prevăd condiții complicate ale vremii:

– vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș;

– izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță;

– pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s;

– pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.

Crăciunul pe stil vechi, sub cod portocaliu: ne așteaptă ninsori, ghețuș, vânt puternic și o scădere a temperaturii cu 10-15°C

meteo.md

Poliția Republicii Moldova a atenționat șoferii să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.

Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță. Nu uitați despre obligativitatea de a conecta faza scurtă a luminii de întâlnire. Recomandabil ar fi să vă abțineți de la deplasările lungi, dar dacă ați decis să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în localitățile în care mergeți”, au comunicat polițiștii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: