Credite, terenuri, casă în construcție. Averea Victoriei Belous, propusă la funcția de ministră a Finanțelor
Full Article 3 minutes read

Credite, terenuri, casă în construcție. Averea Victoriei Belous, propusă la funcția de ministră a Finanțelor

Victoria Belous, propusă la funcția de ministră a Finanțelor, a ridicat anul trecut de la Serviciul Fiscal de Stat aproximativ 50 de mii lunar. Alți peste 127 mii lei i-a obținut de la o publicație periodică. Împreună cu soțul ei are patru credite și patru terenuri, ultimele – cu o valoare totală de peste 1,371 milioane leiDatele se regăsesc în declarația de avere pentru anul 2023. Belous a trecut în declarație și o casă de locuit, aflată în construcție, dar și un spațiu comercial. 

În declarația de avere pentru anul 2023, Belous a indicat că a ridicat de la Serviciul Fiscal de Stat un salariu de 597 mii lei, aproximativ 50 de mii lunar. Alți peste 127 mii lei i-a ridicat de la publicația periodică Monitorul fiscal fisc.md. A declarat și alți peste 219 mii, obținuți de la CNAS pentru concediul de maternitate.

Victoria Belous, împreună cu soțul ei, au 4 credite: de 60 mii lei, 300 mii lei, 100 mii lei și alți 300 mii lei. Totodată familia Belous are patru terenuri: unul – agricol, alte trei – intravilane. Acestea au o valoare totală de peste 1,371 milioane lei.

A trecut în declarația de avere și o casă de locuit, aflată în construcție. Valorea de piață a bunului fiind de 852 mii lei. A declarat și un spațiu comercial, cu o suprafață de 258 mp. Valorea bunului fiind de 604 mii lei. Totodată, Belous a indicat o avere imobilă, valoarea de piață a bunului fiind de 20 mii lei. 

Familia Victoriei Belous are două autoturisme. O mașină dobândită în 2010, alta – în 2023. Valorea de piață a ultimei este de 20 mii EUR.

Pe 30 iulie, premierul Dorin Recean a anunțat că a propus candidatura Victoriei Belous pentru funcția de ministră a Finanțelor. Belous este directoare adjunctă a Serviciului Fiscal de Stat. A fost numită în funcție în august 2022. Anterior a deținut funcția de șefă a Direcției generale antifraudă din cadrul Serviciului Fiscal de stat, înainte de aceasta – funcția de șefă a Direcției juridice din cadrul instituției.

Victoria Belous are 40 de ani. Este licențiată în drept. Totodată deține studii de master în administrare publică. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Serviciului Fiscal de Stat, Belous este autor a peste 400 de articole în revistele de specialitate pentru contabili, manageri, inspectori fiscali, auditori.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: