Cristian Rizea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți
Full Article 2 minutes read

Cristian Rizea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți

Cristian Rizea și-a depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Bălți din partea Partidului politic „Noi”. Anunțul a fost făcut într-un live pe Facebook, pe 18 octombrie. Acesta era alături de președintele Partidului „Noi”, Vladimir Daghi.

„Rizea vine să facă ordine și aici, în Bălți, pentru că Moldova are nevoie de schimbare. Trebuie să avem un cuvânt de spus, iar asta nu vom putea decât ajungând într-o administrație locală așa cum este cea de la Bălți sau cea de la Chișinău, sau în Parlamentul Republicii Moldova. Este singura speranță de a reînnoi Moldova”, a declarat Rizea

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019. Acesta se află de aproape doi ani pe teritoriul Republicii Moldova. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei.În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: