Cristina Gherasimov a fost numită în funcția de secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova (DOC)
Full Article 2 minutes read

Cristina Gherasimov a fost numită în funcția de secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova (DOC)

Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe. Aceasta a fost numită în funcția de secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de administrația prezidențială pe 11 octombrie.

Decretele privind eliberarea Cristinei Gherasimov din funcția de consilier și numire a acesteia în funcția de secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova au fost publicate pe  11 octombrie 2021.

„Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții”, au precizat reprezentanții Președinției.

Până a se alătura echipei Președinției Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP).

Deține un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția.

A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (UK) și a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

***

Anterior, funcția de secretar general al Aparatului Președintelui a fost deținută de către Andrei Spînu. Acesta a renunțat la funcție în favoarea celei de deputat, iar ulterior, a preluat conducerea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Andrie Spînu este și vicepremier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: