Criticile și-au făcut efectul? Dodon anunță că toți funcționarii de stat infectați cu COVID-19 vor primi câte 16 mii de lei
Full Article 3 minutes read

Criticile și-au făcut efectul? Dodon anunță că toți funcționarii de stat infectați cu COVID-19 vor primi câte 16 mii de lei

Toți funcționarii publici testați pozitiv cu COVID-19 vor primi un suport financiar în mărime de 16 mii de lei, indiferent de locul în care s-au infectat. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, luni, 13 aprilie. 

„Am văzut mai multe discuții publice referitor la inițiativa pe care eu am anunțat-o ca toți cei din instituțiile de stat care s-au infectat cu COVID-19 vor primi suport de 16 mii de lei. Și am văzut interpretări diferite că s-au infectat la lucru sau în altă parte. Eu cred că trebuie stopate aceste insinuări. Eu consider că trebuie să primească absolut toți. De unde știm noi că medicul cutare sau polițistul cutare s-au infectat anume în tura lui și nu cu 5 zile mai înainte?”, a spus Dodon.

Acesta s-a adresat și persoanelor cu funcții de răspundere din instituțiile de stat.

„Haideți să nu încercăm să insinuăm, mă refer la colegii din instituții de stat, conducătorii de instituții de stat. 16 mii de lei trebuie să primească toți angajații din instituțiile de stat din prima linie care au fost infectați: personal medical, polițiști, membri ai Comisiei Situații Excepționale, absolut toți funcționarii de stat care au fost depistați pozivi vor primi câte 16 mii de lei”, a anunțat șeful statului.

Declarația lui Igor Dodon vine la numai o zi după ce prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că va fi examinată opțiunea de a extinde lista persoanelor care vor beneficia de indemnizație unică în mărime de 16 mii de lei.

Inițiativa președintelui și a premierului vine la câteva zile după anunțul că doar 29 de angajați din sistemul medical vor primi compensații în mărime de 16 mii de lei. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a precizat că vor beneficia de acești bani numai lucrătorii medicali în cazul cărora s-a demonstrat că s-au infectat în timpul serviciului.

Menționăm că Igor Dodon a anunțat în cadrul ediției din 10 aprilie a platformei online „Președintele răspunde” că și șeful Poliției de Frontieră, Cornaliu Groza, a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Conform anunțului de astăzi a șefului statului, și acesta va primi o compensație în mărime de 16 mii de lei.

Precizăm că începând cu 7 martie și până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 1 662 de cazuri de COVID-19. Printre cei infectați sunt 432 de lucrători medicali.

Din nefericire, 33 de persoane au decedat, inclusiv 3 medici. Numărul însănătoșirilor a ajuns la 107.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: