Premierul Ion Chicu a anunțat că va fi examinată opțiunea de a extinde lista persoanelor care vor beneficia de indemnizație în valoare de 16 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Premierul Ion Chicu a anunțat că va fi examinată opțiunea de a extinde lista persoanelor care vor beneficia de indemnizație în valoare de 16 mii de lei

Premierul Ion Chicu a anunțat că va fi examinată opțiunea de a extinde lista persoanelor care vor beneficia de indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 12 aprilie.

„Urmărim în ultimele zile mai multe informații în spațiul public despre acel suport financiar pe care guvernul l-a instituit pentru reprezentanții statului din medicină, poliție, din alte structuri ale statului, care în momentul exercitării atribuțiilor de serviciu s-au contaminat. Cunoașteți că s-a stabilit alocarea a câte 16 mii de lei pentru fiecare persoană care nemijlocit a fost antrenată în procesul respectiv. Sunt mai multe propuneri, sugestii ca să extindem numărul persoanelor respective nu doar pentru acei care au fost nemijlocitul contact cu pacienții, dar de exemplu și acei care sunt angajați la instituțiile medicale”, a declarat Chicu.

„Noi examinăm această posibilitate. Este o prioritate a noastră ca să asigurăm o motivare suficientă a tuturor angajaților statului, dar în primul rând a medicilor. Vom lua o decizie la acest capitol mâine, când discutăm și în cadrul Comisie Situații Excepționale”, a precizat premierul.

Menționăm că Partidul Democrat din Moldova a solicitat ca toți medicii infectați cu coronavirus să primească indemnizații.

Amintim că 29 de angajați din sistemul medical vor primi compensații în mărime de 16 mii de lei. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a precizat că vor beneficia de acești bani numai lucrătorii medicali în cazul cărora s-a demonstrat că s-au infectat în timpul serviciului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: