Crucifixul de la MAI a fost transmis Bisericii „Sfântul Dimitrie cel Nou” din capitală
Full Article 1 minutes read

Crucifixul de la MAI a fost transmis Bisericii „Sfântul Dimitrie cel Nou” din capitală

Crucifixul instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe timpul când Andrei Năstase era ministru, a fost scos și transmis fețelor bisericești și se află în lăcașul de cult – Biserica ,,Sfântul Dimitrie cel Nou” din capitală. Despre aceasta a anunțat MAI pe 20 noiembrie.

„În contextul, Deciziei Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din 16 decembrie 2019 cu nr.184/19, care vizează crucifixul instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne, comunicăm că prin încheierea Curții Supreme de Justiție din 10 noiembrie 2021, Decizia consiliului a devenit definitivă și irevocabilă”, precizează MAI.

Pe de altă parte, Andrei Năstase a declarat că Curtea Supremă de Justiție a emis o hotărâre definitivă pe acest caz. Drept urmare, s-a decis că prin instalarea  crucifixului nu este nimic discriminatoriu. Potrivit lui Năstase, actuala conducere a MAI a ales decizia unei instanțe inferioare. În același timp, fostul ministru de interne și-a exprimat nemulțumirea față de acest gest.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: