„Este sfâșietor pentru mine”. Crucifixul instalat de Nastase în holul MAI a fost dus într-o biserică
Full Article 3 minutes read

„Este sfâșietor pentru mine”. Crucifixul instalat de Nastase în holul MAI a fost dus într-o biserică

Crucifixul instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne, a fost scos și dus într-o biserică. Informația a fost confirmată de fostul lider al Platformei DA Andrei Năstase printr-un live pe Facebook, pe 20 noiembrie. Acesta a declarat că doar pe timpul lui Plahotniuc asemenea lucruri se întâmplau noaptea și că acum am ajuns în „era incompetenților”.

„Faptul că i-au găsit un loc într-o biserică nu este un lucru rău, mă așteptam la și mai rău, ca pe timpurile comuniștilor, să o dea la foc, să găsească o altă destinație pentru această cruce frumoasă, în care mi-am pus și eu speranța că va rămâne acolo pe veci. Este sfâșietor pentru mine”, spus Năstase.

Fostul ministru de Interne a amintit că Curtea Supremă de Justiție a emis o hotărâre definitivă pe acest caz. Drept urmare, s-a decis că prin instalarea crucifixului nu este nimic discriminatoriu. Însă, potrivit lui Năstase, actuala conducere a MAI a ales decizia unei instanțe inferioare.

„Din păcate am ajuns în era incompetenților, a unor oameni, care, în loc să găsească soluții bune pentru cetățeni găsesc pretext și scuze. Iată acest minister, care, nu știu de cine astăzi este condus, de președinte, de prim-ministru, de un om din spate, în loc să aleagă hotărârea din iulie definitivă și irevocabilă în cazul crucifixului, au mers mai departe și s-au grăbit să execute cea de-a doua hotărâre știind că există pe acest caz o hotărâre”, a mai spus Năstase.

Aminim că în ianuarie 2020, Consiliul pentru asigurarea egalității a ajuns la concluzia că Andrei Năstase a încălcat legislația în momentul în care, în calitate de ministru de Interne, a decis instalarea în sediul instituției a unui crucifix. Reprezentanții Consiliului au declarat că aceste fapte reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase și au decis că liderul Platformei DA trebuie să aducă scuze publice și să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției.

De cealaltă parte, Andrei Năstase a declarat că în spatele deciziei Consiliului ar fi un plan pentru „linșarea sa mediatică” și a atacat în judecată decizia. Liderul Platformei DA a câștigat dosarul atât în prima instanță, cât și la Curtea de Apel. Pe 17 februarie, Curtea Supremă de Justiție a emis o decizie în favoarea lui Năstase și l-a absolvit de obligația să își ceară scuze.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: