CSE: Studenții refugiați din Ucraina își vor putea continua studiile în Republica Moldova
Full Article 40 second read

CSE: Studenții refugiați din Ucraina își vor putea continua studiile în Republica Moldova

Studenții refugiați din Ucraina își vor putea continua studiile în instituțiile de învățământ din Republica Moldova. O decizie în acest sens a fost luată, pe 26 august, în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Potrivit documentului aprobat, Ministerul Educației și Cercetării va elabora și aproba un Ordin, privind înscrierea în anul de studii 2022-2023 a studenților refugiați din Ucraina. Mobilitățile de studii pot fi organizate fără taxă, în limitele bugetelor instituționale.

Studenții refugiați din Ucraina vor putea fi înscriși în mobilitate în lipsa actelor confirmative privind studiile parcurse în instituțiile de învățământ superior, frecventate anterior în Ucraina, și fără prezentarea scrisorii de accept a Ministerului Educației și Cercetării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: