CSJ a decis: crucifixul de pe holul MAI nu va fi reinstalat. Reacția lui Andrei Năstase
Full Article 3 minutes read

CSJ a decis: crucifixul de pe holul MAI nu va fi reinstalat. Reacția lui Andrei Năstase

Crucifixul de pe holul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) nu poate fi reinstalat. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Cea din urmă a respins recursul lui Andrei Năstase împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău din 3 februarie 2022, prin care a fost respinsă cererea de revizuire declarată de Năstase împotriva deciziei din 20 iulie 2021 a Curţii de Apel Chişinău.

„Se respinge recursul depus de Andrei Năstase şi se menţine încheierea din 3 februarie 2022 a Curții de Apel Chişinău. Decizia este irevocabilă”, comunică Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CSJ apreciază ca fiind întemeiată concluzia Curţii de Apel Chişinău privind necesitatea respingerii cererii de revizuire înaintate.

Se mai menționează că încheierea din 3 februarie 2022 a Curții de Apel Chişinău a fost emisă cu respectarea normelor de drept pertinente, iar recurentul nu a adus în faţa instanţei de recurs argumente elocvente în sensul demonstrării netemeiniciei actului judecătoresc contestat.

„Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Și ai mare grijă de ei”, a scris Andrei Năstase pe Facebook, după decizia CSJ.

Aminim că în ianuarie 2020, Consiliul pentru asigurarea egalității a ajuns la concluzia că Andrei Năstase a încălcat legislația în momentul în care, în calitate de ministru de Interne, a decis instalarea în sediul instituției a unui crucifix. Reprezentanții Consiliului au declarat că aceste fapte reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase și au decis că liderul Platformei DA trebuie să aducă scuze publice și să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției.

De cealaltă parte, Andrei Năstase a declarat că în spatele deciziei Consiliului ar fi un plan pentru „linșarea sa mediatică” și a atacat în judecată decizia. Liderul Platformei DA a câștigat dosarul atât în prima instanță, cât și la Curtea de Apel. Pe 17 februarie, Curtea Supremă de Justiție a emis o decizie în favoarea lui Năstase și l-a absolvit de obligația să își ceară scuze.

Crucifixul instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne, a fost scos și dus într-o biserică. Informația a fost confirmată de Andrei Năstase printr-un live pe Facebook. „Faptul că i-au găsit un loc într-o biserică nu este un lucru rău, mă așteptam la și mai rău, ca pe timpurile comuniștilor, să o dea la foc, să găsească o altă destinație pentru această cruce frumoasă, în care mi-am pus și eu speranța că va rămâne acolo pe veci. Este sfâșietor pentru mine”, a spus Năstase.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: