CUB pierde partenerii? Mai multe organizații din municipiul Chișinău se retrag din formațiunea politică
Full Article 2 minutes read

CUB pierde partenerii? Mai multe organizații din municipiul Chișinău se retrag din formațiunea politică

Câteva organizații din municipiul Chișinău ale Coaliției pentru Unitate și Bunăstare anunță că se retrag din partid. Conducătorii acestora menționează într-o declarație că motivele principale includ „opoziția mimată, deconectarea de nevoile cetățenilor, nerespectarea proceselor democratice în interiorul partidului și utilizarea partidului în scopuri personale”, transmite IPN.

„Am vorbit și am convins mulți oameni să ni se alăture fiind siguri că Moldova are nevoie de o nouă forță politică pro europeană. Am sperat că acest partid va face o opoziție serioasă, care să țină în frâu derapajele guvernării PAS și să apere cetățenii de abuzuri și sărăcie. În realitate, însă, am ajuns să fim figuranți politici într-un teatru de duzină. Un fel de lăturași la guvernarea PAS-ului, să mimăm împreună că Moldova are (și) opoziție pro-europeană”, se menționează în declarație.

Conducătorii organizațiilor teritoriale CUB afirmă că numirea unui candidat la primăria capitalei a fost făcută fără consultarea prealabilă a Organizației municipale Chișinău, iar acest fapt a reprezentat momentul de cotitură în decizia luată.

Membrii și liderii semnatari ai declarației rămân loiali integrării și valorilor europene, luptei împotriva corupției și vor decide în viitorul apropiat în ce format politic vor continua să reprezinte interesele cetățenilor.

Declarația este semnată de liderii organizațiilor CUB din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău, organizația primară Trușeni și organizația primară Bubuieci.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: