„Președinția nu are atribuții”. Reacția Maiei Sandu la interdicția lui George Simion
Full Article 2 minutes read

„Președinția nu are atribuții”. Reacția Maiei Sandu la interdicția lui George Simion

Președinția Republicii Moldova a venit cu o reacție în cazul deputatului român George Simion, copreședintele AUR, care se află de mai bine de 24 de ore în vama Leușeni și cere să fie lăsat să intre în Republica Moldova. Potrivit unei note informative, președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația.

„Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată,” s-a menționat în nota informativă.

Potrivit președinției, următoarea ședință de judecată în cazul lui George Simion este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

„Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României. Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ,” au mai menționat reprezentanții președinției.

Amintim că George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Deputatul român se află în continuare în vama Leușeni și cere să fie lăsat să intre în Republica Moldova. Asta în pofida faptului că acesta are interdicție, până în 2023, de a intra în țară. În semn de susținere cu George Simion, la punctul de trecere a frontierei, au venit 12 parlamentari români.

George Simion este un activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. Din decembrie 2020 este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: