Cum v-a afectat problema migrației forței de muncă? Șondaj NM
Full Article 2 minutes read

Cum v-a afectat problema migrației forței de muncă? Șondaj NM

NISTRU / CONFESIUNI este un proiect special pe care NewsMaker l-a lansat la 17 iulie. Protagonistul primului episod este un tânăr de 24 de ani, care a fost nevoit să devină muncitor migrant. Istoria sa este asemănătoare cu cea a multor cetățeni ai Moldovei și nici pe departe nu este unica. NewsMaker a decis să efectueze un sondaj printre cititorii săi și să afle, cum problema migrației forței de muncă i-a afectat pe fiecare în parte, dar și familiile acestora.

Puteți vota o singură dată de pe același dispozitiv. Sondajul este anonim.

Puteți alege o singură opțiune. Votați:

Cum v-a afectat problema migrației forței de muncă?
1035 votes

Totodată, ne puteți povesti detaliat propria istorie despre migrația de muncă, descriind-o într-un comentariu pe site, pe Facebook sau expediind-o pe adresa electronică [email protected]. Cele mai interesante vor fi publicate pe site-ul NewsMaker.

***

Vizionați primul episod al proiectului special NISTRU / CONFESIUNI despre Cris, un tânăr de 24 de ani, dansator de breakdance, care s-a ales cu o traumă la locul de muncă la o uzină din Polonia.

Proiectul NISTRU / CONFESIUNI realizat de NewsMaker conține 10 filme scurte. 10 istorii despre persoane și fenomene de pe ambele maluri ale Nistrului. Despre cele mai importante probleme sociale și aspecte comune pentru ambele maluri ale Nistrului. Migrație, șomaj, sărăcie, traumă, depresie, discriminare. Dar și speranță, perseverență, încrederea în sine, libertate, prietenie, dragoste. Sunt istoriile unei generații a cărei viață conștientă a coincis cu perioada de tranziție post-sovietică, când vechile idealuri s-au prăbușit, iar sensurile noi încă nu au fost identificate. Și fiecare trebuie să și le identifice și să-și construiască viața și viitorul cu forțele proprii – la întâmplare, pe propriul risc și fără a fi asigurat.

Înregistrările video ale proiectului vor fi difuzate pe noul nostru canal de Youtube NewsMaker Original, în fiecare sâmbătă, începând cu 17 iulie.

Abonați-vă la canalul NewsMaker Original, pentru a nu rata noile episoade ale proiectului special, dar și alte materiale video interesante despre Moldova și despre noi toți.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: