Cum va arăta buletinul de vot pentru referendum FOTO
Full Article 2 minutes read

Cum va arăta buletinul de vot pentru referendum FOTO

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, pe 10 septembrie, modelul și textul buletinului de vot pentru referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Buletinul, cu o lungime de 330 mm și o lățime de 160 mm, va avea culoarea violetă. El va conține proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova. Totodată, în partea de jos va fi înscrisă întrebarea dar și cuvintele „DA” şi „NU”. 

Reprezentanții CEC au menționat că lungimea buletinului de vot este de 330 mm, iar lățimea – 160 mm. Culoarea buletinului de vot va fi violetă.

La solicitarea organelor electorale, buletinele de vot – întocmite în limba română – vor fi traduse și într-o altă limbă pentru a facilita participarea la scrutin a minorităților etnice.

Buletinul de vot conține proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova.

În partea de jos va fi înscrisă pe stânga întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. În dreapta textului întrebării se va imprima pe orizontală două patrulatere cu cuvintele „DA” şi „NU”, iar sub acestea – două cercuri în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „Votat”.

Cum va arăta buletinul de vot pentru referendum FOTO

CEC

Referendumul constituțional a fost inițiat de președinta Maia Sandu, la sfârșitul anului 2023. Ulterior, PAS a elaborat un proiect de amendamente la Constituție.

Tot pe 20 octombrie vor avea loc alegeri prezidențiale. Funcționarii electorali vor înmâna alegătorului două buletine de vot iar acesta va decide „prin semnătură, dacă participă la ambele procese electorale sau nu”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: