Curtea Constituțională a comentat că… nu comentează majorarea salariilor. De ce?
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională a comentat că… nu comentează majorarea salariilor. De ce?

Pe site-ul Curții Constituționale a fost publicat pe 10 decembrie un comentariu cu privire la pretinsa majorare a salariilor judecătorilor Curții. Reprezentanții instituției au anunțat că judecătorii nu vor comenta informația, întrucât îi împiedică „obligația de rezervă și de prudență”.

„Cu privire la discuțiile existente în societate despre subiectul unei pretinse majorări a salariilor judecătorilor Curții Constituționale și având în vedere solicitările unor jurnaliști de a comenta situația, vă informăm că obligația de rezervă și de prudență a judecătorilor îi împiedică să facă comentarii”, se arată în comentariul publicat pe site-ul Curții Constituționale.

Curtea Constituțională a comentat că... nu comentează majorarea salariilor. De ce?

print screen/Curtea Constituțională

Amintim că, potrivit amendamentelor adoptate recent de Parlament, salariile judecătorilor Curții Constituționale vor fi majorate de la 44 735 (brut) la aproape 82 000 lei (brut), ceea ce constituie în jur de 60 de mii de lei net. Legea nu a fost deocamdată promulgată de către șefa statului, prin urmare nu a fost publicată în Monitorul Oficial și nu a intrat în vigoare.

În cadrul unei conferințe din 8 decembrie, premierul țării Natalia Gavrilița a declarat că majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale este o acțiune justificată și ar fi o garanție a faptului că deciziile luate vor fi în interesul cetățenilor țării și nu a anumitor grupuri, care își promovează interesele.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: