Gavrilița explică salariile lunare de peste 82 de mii pentru judecătorii CC: „Asemenea instituții integre, de fapt, asigură prosperitatea țării”
Full Article 2 minutes read

Gavrilița explică salariile lunare de peste 82 de mii pentru judecătorii CC: „Asemenea instituții integre, de fapt, asigură prosperitatea țării”

Premierul țării Natalia Gavrilița susține că majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale este o acțiune justificată și ar fi o garanție a faptului că deciziile luate vor fi în interesul cetățenilor țării și nu a anumitor grupuri, care își promovează interesele. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din 8 decembrie.

„Noi credem că salariile pentru toate categoriile de cetățeni trebuie majorate. Anume de aceea, am recurs la creșteri salariale pentru toate categoriile cu 100 de lei la valoarea de referință, iar pentru anumite categorii – cu sume mai mari. În ceea ce privește Curtea Constituțională, este foarte important să avem asemenea instituții integre, care, de fapt, asigură prosperitatea țării și ajută la menținerea integrității pe tot spectrul de instituții care efectuează justiția”, a explicat Gavrilița.

Premierul a mai menționat că, în alte țări vecine, salariile judecătorilor Curții Constituționale sunt, uneori, și de două ori mai mari.

„Aceste salarii sunt justificate pentru a se asigura că deciziile se iau în interesul public și nu în interesul unor grupuri”, a conchis șefa Executivului.

Amintim că, potrivit amendamentelor adoptate recent de Parlament, salariile judecătorilor Curții Constituționale vor fi majorate de la 44 735 (brut) la aproape 82 000 lei (brut), ceea ce constituie în jur de 60 de mii de lei net.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: