Curtea de Apel a respins recursul primăriei Chișinău cu privire la demolarea restaurantului Doina din parcul Valea Trandafirilor. Ceban va ataca la CSJ
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a respins recursul primăriei Chișinău cu privire la demolarea restaurantului Doina din parcul Valea Trandafirilor. Ceban va ataca la CSJ

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul înaintat de Primăria Chișinău pe cazul restaurantului Doina din parcul Valea Trandafirilor din capitală.

Potrivit primarului Ion Ceban pe 4 noiembrie, a avut loc ședința Curții de Apel în cadrul căreia a fost examinată cererea de apel înaintată de primăria Chișinău pe cazul restaurantului Doina după pronunțarea hotărârii primei instanțe cu privire la obligarea eliberării actelor permisive de construcție a unui bloc de locuit în parcul Valea Trandafirilor. Cererea primăriei a fost respinsă, ținându-se cont de decizia primei instanțe, adică de permitere a construcției pe spațiul verde.

„Țin să precizez că din trei judecători care au examinat cauza, un judecător a prezentat opinie separată, nefiind de acord cu decizia colegilor. Aici apar multe semne de întrebare. De multe ori primăria Chișinău pierde asemenea cazuri în instanțele judecătorești. DE CE OARE? Am declarat că nu voi admite construcții de blocuri în parcurile din capitală, dar și pe terenurile ocupate abuziv”, a scris Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ceban spune că va lupta în continuare cu acest fenomen, iar primăria Chișinău va ataca actuala decizie la Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit informațiilor cadastrale, restaurantul Doina a devenit proprietate privată în 2008, iar suprafața restaurantului de 0,53 hectare a fost dată pentru construcție. Din 2011, restaurantul Doina a încetat să mai lucreze, iar locațiile au fost închiriate unor agenți economici.

Menționăm că terenul aflat sub restaurantul Doina, demolarea căruia a început în 2019, este deținut privat. Inițial, dezvoltatorul plănuia să construiască acolo o clădire rezidențială cu 24 de etaje, dar nu a primit permisiunea pentru acest lucru. În acel moment, dezvoltatorul a dat în judecată primăria capitalei, solicitând schimbarea autorizației urbane pentru a obține dreptul de a construi o clădire cu mai multe etaje.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: