Curtea de Conturi va sesiza Procuratura Generală, după ce a fost ținta unui atac cibernetic
Full Article 1 minutes read

Curtea de Conturi va sesiza Procuratura Generală, după ce a fost ținta unui atac cibernetic

Procuratura Generală a luat act din presă despre atacul cibernetic comis asupra site-ului oficial al Curții de Conturi și, după comunicarea cu responsabilii de la instituția respectivă, Procuratura urmează a fi sesizată în conformitate cu legislația în vigoare.

Potrivit art.259 din Codul penal, „accesul ilegal la informația computerizată” se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Conform art.270 din Codul de procedură penală, competența de a investiga această categorie de infracțiuni aparține Procuraturii.

Menționăm că astăzi, 15 iulie, Curtea de Conturi a anunțat că pagina web a instituției a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului. Potrivit instituției, „distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: