„Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță”. Curtea de Conturi, ținta unui atac cibernetic
Full Article 1 minutes read

„Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță”. Curtea de Conturi, ținta unui atac cibernetic

Curtea de Conturi a anunțat că pagina web a instituției a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului. Potrivit instituției, „distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate”.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară”, se arată într-un mesaj al Curții de Conturi.

Instituția precizează că „lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil”.

În acest context, Curtea de Conturi informează că va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: