„Dacă cineva din subalterni greșește, fii bun și plătește”. Chicu nu exclude remanieri în guvern
Full Article 2 minutes read

„Dacă cineva din subalterni greșește, fii bun și plătește”. Chicu nu exclude remanieri în guvern

Premierul Ion Chicu susține că salariilor anumitor bugetari au întârziat din cauza organizării proaste din unele instituții și din cauza lipsei de disciplină. Mai mult, șeful executivului susține că ar fi nevoie de unele demisii și că are „întrebări” și față de unii miniștri. Declarația a fost făcută după ședința de luni, 3 februarie, cu președintele Igor Dodon și speakerul legislativului, Zinaida Grecianîi. 

Întrebat despre motivul întârzierilor salariale, prim-ministrul a dat asigurări că bani pentru plăți sunt suficienți în buget și de vină ar fi contabilii instituțiilor care au prezentat actele ma târziu și trezoreria nu a putut realiza transferurile. S-a luat decizia ca, începând cu luna februarie, dacă contabilii nu vor prezenta actele până la data de 10 a lunii, atunci pe data de 15 trezoreria va trimite notificări instituțiilor.

„Trebuie de restabilit disciplina instituției. De mai concediat, de mai sancționat, inclusiv și miniștri”, a precizat Chicu. Întrebat cine dintre miniștri, în opinia sa, nu se descurcă cu sarcinile, premierul Ion Chicu a spus că va face o evaluare după expirarea primelor 100 de zile de activitate a guvernului.

„Eu am întrebări față de toți miniștrii. Față de mine au mulți întrebări. O să discutăm, o să facem evaluarea respectivă. Dar este lipsă de disciplină în unele instituții. Nu neapărat că ministrul este de vină, dar dacă ți-au asumat această răspundere, chiar dacă cineva din subalterni greșește, fii bun și plătește”, a menționat Ion Chicu.

Ion Chicu a dat exemplul teatrelor, care urmau să fie reorganizate încă vara trecută, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De asemenea, acesta a vorbit despre universitățile care trebuiau să treacă la auto-finanțare, însă termenul se tot extinde din 2013.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: