„Dacă reacționează similar, atunci constatăm că PDM a devenit anexa PSRM”. Slusari vrea să testeze dacă democrații sunt, într-adevăr, în opoziție parlamentară
Full Article 2 minutes read

„Dacă reacționează similar, atunci constatăm că PDM a devenit anexa PSRM”. Slusari vrea să testeze dacă democrații sunt, într-adevăr, în opoziție parlamentară

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr (PDA) solicită convocarea, în regim de urgență, a sesiunii extrordinare a legislativului, cu o durată de trei ore, pentru audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, conducerea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Consiliul Consurenței. Declarația a fost făcută astăzi, 20 ianuarie, de vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari, într-un briefing de presă. 

Potrivit lui Slusari, în cadrul ședinței urmează să fie discutate scumpirea tarifelor la călătoriile în transport interurban, situația privind activitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii la organizarea unor licitații pentru achizițiile publice pentru lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor și a dezbate majorările recente la prețurile la carburanți.

Menționăm că pentru convocarea ședinței extraordinare a parlamentului este nevoie de 34 de semnături ale depuților. Alexandru Slusari și-a exprimat regretul că parlamentarii Partidului Democrat (PDM) nu au susținut inițiativa precedentă a PDA, însă că o vor face măcar de această dată. Acesta a menționat că pentru convocarea ședinței extraodinare a parlamentului, în scopul discutării situației de la Aeroportul Internațional Chișinău, s-a reușit să se adune doar 27 de semnături.

„De data aceasta nu voi colecta întâi 27 de semnături de la Blocul ACUM, dar mă voi adresa la celelalte fracțiuni, și în special, la PDM. Mai facem încă un test, să sunt mulți alegători de-ai lor, pensionari, studenți, care sunt afectați de acele scumpiri. Și vrem să știm care este poziția PDM și dacă ei azi-mâine sunt gata să semneze această cerere”, a menționat Slusari.

Deputatul a mai spus că dac va reuși să colecteze semnăturile necesare, atunci ședința extraodinară a parlamentului ar putea avea loc până la sfârșitul săptămânii.

„Să vadă populația cine și ce dorește. Mai ales că PDM spune că este în opoziție. Iar dacă este în opoziție, înseamnă că se opune și acestor scumpiri. Dacă reacționează similar la ceea ce s-a întâmplat cu aeroportul, atunci constatăm că PDM a devenit anexa PSRM”, a mai spus Slusari.

Precizăm că tot astăzi, președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat dispoziția privind începerea sesiunii ordinare a legislativului, din data de 3 februarie. Data primei ședințe în plen urmează a fi stabilită de către Biroul Permanent, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: