„Dacă s-ar fi produs în aer?” Cursa Tel Aviv-Chișinău întârzie cu peste 16 ore, după ce înainte de zbor s-a depistat o defecțiune tehnică
Full Article 2 minutes read

„Dacă s-ar fi produs în aer?” Cursa Tel Aviv-Chișinău întârzie cu peste 16 ore, după ce înainte de zbor s-a depistat o defecțiune tehnică

Cursa Tel Aviv-Chișinău, care urma să fie operată, pe 26 martie, la ora 22:00, a fost amânată pe o durată nelimitată. Administrația companiei a solicitat verificări tehnice, după ce, chiar înainte de decolare, la un generator a fost depistată o problemă.

Potrivit unuia dintre pasageri, care a descris incidentul pe rețelele de socializare, înainte de zbor, salonul s-a umplut de fum.

„Astăzi, 26 martie, zbor din Israel, aventurile noastre continuă. Avionul mult timp nu decola, iar apoi salonul a început să se umple cu fum. Motoarele au fost oprite, lipsea aerisirea. A început panica, însă apoi oamenii s-au calmat. Am fost evacuați, stăm într-o sală. Deocamdată nu sunt informații. Dacă o astfel de situație de urgență s-ar fi produs în aer, nu am fi avut nicio șansă”, a scris o femeie care s-a aflat la bord.

Contactat de NM, Vladimir Cebotari, șeful consiliului de administrație al FlyOne, are o altă versiune a celor întâmplate. Acesta neagă că la bordul aeronavei s-a acumulat fum. Cebotari a explicat că zborul respectiv a fost contramandat, din cauza că în timpul pregătirilor pentru decolare a fost depistat un defect la unul dintre generatoare.

„Nu a fost vorba despre fum, ci de miros de ulei, ceva nu a mers cum trebuie. Cursa a fost amânată, întrucât siguranța pasagerilor este mai presus de toate. Specialiștii au fost solicitați pentru a efectua toate lucrările de verificare. După aceea, curs va fi efectuată”, a precizat Cebotari și a adăugat că pasagerilor le vor fi respectate drepturile, conform procedurilor legale.

Potrivit site-ului airport.md, până la ora publicării acestei știri nu a fost actualizată informația cu privire la ora decolării aeronavei.

„Dacă s-ar fi produs în aer?” Cursa Tel Aviv-Chișinău întârzie cu peste 16 ore, după ce înainte de zbor s-a depistat o defecțiune tehnică

airport.md/screenshot


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: