De azi, Moldova și Ucraina sunt parte a rețelei de energie electrică a Europei
Full Article 2 minutes read

De azi, Moldova și Ucraina sunt parte a rețelei de energie electrică a Europei

Republica Moldova și Ucraina au finalizat procesul de sincronizare la rețeaua europeană de energie electrică ENTSO-E. Informația a fost confirmată de către comisarul european pentru Energie, Kadri Simson.

Este un pas mare pentru securitatea energetică a țării noastre. De azi, Moldova și Ucraina este parte a Europei”, a comentat vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Europene.

Pe site-ul Comisiei Europene a fost publicată declarația comisarului european pentru Energie, Kadri Simson.

Astăzi, rețelele electrice din Ucraina și Moldova au fost sincronizate cu succes cu Rețeaua Continentală Europeană . Acest lucru va ajuta Ucraina să-și mențină sistemul electric stabil, casele calde și luminile aprinse în aceste vremuri întunecate. Este, de asemenea, o piatră de hotar istorică pentru relația UE-Ucraina – în acest domeniu, Ucraina este acum parte a Europei”, a menționat oficialul și a mulțumit tuturor celor care au sprijinit efortul.

Amintim că Moldova și Ucraina s-au deconectat, timp de trei zile (24-26 februarie) de la sistemul energetic comun cu Rusia și Belarus, pentru a testa un regim izolat de funcționare, în perspectiva finalizării, deja anul viitor, a sincronizării complete a sistemelor energetice ale celor două țări cu sistemul energetic european.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: