De ce Moldova va ieși din această criză mai devreme decât restul Europei
Full Article 2 minutes read

De ce Moldova va ieși din această criză mai devreme decât restul Europei

Republica Moldova va ieși din această criză economică mai devreme decât restul Europei. Cel puțin asta a declarat directorul Departamentului European al Fondului Monetar Internațional, Alfred Kammer, scrie Mold-street.

„Republica Moldova va ieși din această criză anul viitor, probabil, un pic mai devreme decât restul Europei, întrucât Moldova a fost afectată de inflație și de efectele inflației, mai devreme decât restul Europei”, a spus Alfred Kammer în cadrul unui interviu difuzat la Rlive.

Inflația nu a dispărut

Potrivit oficialului de la FMI, Banca Națională a Moldovei a luat măsuri de politici mai devreme decât băncile centrale din restul Europei pentru „a opri și a potoli inflația”.

„Vedem acum că inflația de bază scade ușor în Moldova. Am văzut că BNM a relaxat și politica monetară”, a spus Alfred Kammer.

Pe de altă parte, Kammer a precizat că inflația nu a dispărut și deci trebuie de menținut eforturile pentru a potoli creșterea prețurilor, în special pentru că problema inflației rămâne în continuare o chestiune majoră pentru că îi afectează cel mai mult pe cei săraci.

El a apreciat pozitiv măsurile luate de autoritățile de la Chișinău pentru a ajuta populația să facă față creșterii semnificative a prețurilor la resursele energetice, ca urmare a războiului din Ucraina și crizei energetice globale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: