„De data asta noi i-am prins pe procedură”. Un deputat PAS susține că un proiect de lege a fost aprobat, deși nu a întrunit numărul necesar de voturi
Full Article 2 minutes read

„De data asta noi i-am prins pe procedură”. Un deputat PAS susține că un proiect de lege a fost aprobat, deși nu a întrunit numărul necesar de voturi

Un proiect de modificare a mai multor acte legislative, în vederea eficientizării politicilor în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale a fost aprobat, în ședința plenară din 20 februarie, în lectura a doua. Pe de altă parte, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, susține că președinta legislativului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că inițiativa fost aprobată de deputați, deși nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Este vorba despre o inițiativă legislativă care aparține deputatului Partidului Socialiștilor (PSRM) Radu Mudreac, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară. Programul LEADER urmează a fi implementat din surse publice. Proiectele respective vor fi subvenționate în avans cu până la 5% din fondul de subvenționare a producătorilor agricoli.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris pe pagina sa de Facebook că inițiativa legislativă nu a întrunit numărul necesar de voturi. Proiectul a fost susținut de deputații PSRM și o parte din cei din fracțiunea Partidului Democrat, numărul total de voturi fiind de 26. După discuțiile referitor la această situație, deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a anunțat o pauză de 30 minute.

„După pauză mergem mai departe cu ordinea de zi. Orice repetare a votului va fi o fraudă. Parlamentul deja a votat și s-a mers mai departe. Ei resping proiectele noastre manipulând procedura – că nu este avizul guvernului, că nu e în scris solicitarea, că nu este raportul comisiei, că nu se poate mai des de o dată în 30 de zile. De data asta noi i-am prins pe procedură”, a scris Alaiba.

Programul LEADER este implementat, în prezent, în țara noastră, din 2015, cu sprijin oferit din partea partenerilor de dezvoltare și în colaborare cu Ministerul agriculturii și dezvoltării regionale. Actualmente, în țara noastră, sunt 33 de Grupuri de Acțiune Locală cu circa 1 000 de membri. În 2018, bugetul total de cofinanțare din surse externe a GAL-urilor a constituit 7 mln lei pentru circa 160 de microproiecte, în anul 2019, circa 250 de microproiecte au beneficiat de un buget total de cofinanțare din surse externe de circa 10 mln lei.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: