VIDEO „De la Harkov până la Tiraspol și poate chiar până la Chișinău”. Rusia admite apariția unui nou district federal după război 
Full Article 2 minutes read

VIDEO „De la Harkov până la Tiraspol și poate chiar până la Chișinău”. Rusia admite apariția unui nou district federal după război 

Deputatul Dumei de Stat din Rusia, Anatolii Vasserman, a admis că în cazul victoriei Federației Ruse în războiul din Ucraina, în locul statului ucrainean va fi creat districtul federal Novorosiisk și unitățile teritoriale de Sud-Vest. Oficialul rus a spus că în Novorosiisk va intra „cu siguranță” Tiraspolul și poate și Chișinăul. Ultimul aspect, potrivit deputatului rus, îl vor decide locuitorii Moldovei. 

Întrebat cum vede el soarta Ucrainei în viitorul apropiat, Vasserman a spus în cadrul unui interviu pentru Ura.ru că „că orice organizație teroristă trebuie eliminată complet”.

„În ce format acele regiuni care se numesc acum Ucraina vor deveni parte a Federației Ruse, aceasta este deja o întrebare tehnică”, a menționat el, precizând că mult timp a crezut că în locul țării va fi format districtul federal de Sud-Vest, dar în ultimii ani a ajuns la concluzia că unele regiuni ucrainene „nu se vor putea înțelege nici măcar ca parte a unui district federal”.

În acest sens, Vasserman crede că vor fi create cel puțin două unități teritoriale de Sud-Vest și Novorosiisk.

„Novorosiisk va fi cam așa: de la Harkov prin Donbas, apoi de-a lungul coastei Mării Negre și, cu siguranță, până la Tiraspol și poate chiar până la Chișinău”, a conchis el, subliniind că locuitorii Moldovei „vor trebui să decidă cu cine vor merge – cu România sau cu Rusia”.

NM a solicitat o reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Până la momentul publicării materialului, nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: