De mâine, Bălțiul ar putea rămâne fără apă. Grigorișin: „Doi agenți economici se ceartă între ei, iar 120 mii de oameni suferă”
Full Article 2 minutes read

De mâine, Bălțiul ar putea rămâne fără apă. Grigorișin: „Doi agenți economici se ceartă între ei, iar 120 mii de oameni suferă”

Primăria municipiului Bălți a primit o avertizare privind o posibilă deconectare a orașului de la alimentarea cu apă începând cu mâine, 9 noiembrie. Primarul Nicolai Grigorișin a declarat că va face apel la SIS. Un demers a fost deja trimis către prim-ministra Natalia Gavrilița, cerându-i să intervină în această situație, scrie esp.md.

În cadrul unei ședințe săptămânale cu reprezentanții întreprinderilor municipale și serviciilor publice, Nicolai Grigorișin a declarat că primăria a primit o scrisoare de avertizare privind sistarea furnizării de apă, începând cu 9 noiembrie.

„Aqua Nord din Soroca (întreprinderea care administrează apeductul Soroca-Bălți și livrează apă la Bălți – „SP”) a primit o „scrisoare de fericire” de la FEE-Nord, în care se spune că de mâine, 9 noiembrie, curentul la stațiile de pompare va fi oprit din cauza datoriilor la energie electrică”, a declarat primarul.

„Cu toții ne dăm seama că aceste stații pompează apă în orașul Bălți. Aqua Nord ne-a transmis această scrisoare vineri seara. Astfel, Aqua Nord și FEE-Nord își rezolvă între ele problemele legate de datoriile la energia electrică, în timp ce apa va fi deconectată de la Bălți, care nu datorează nici un ban la Soroca”, s-a indignat primarul.

Nicolai Grigorișin a declarat că la 4 noiembrie Comisia municipală pentru situații excepționale s-a întrunit pentru a discuta acest subiect și a trimis un avertisment Comisiei pentru Situații Excepționale privind pericolul întreruperii furnizării energiei electrice din cauza creșterii tarifelor.

„Am primit și o scrisoare de la Cancelaria de Stat, pe 4 noiembrie, în care ni se spune că primăria, Apa-canal și Aqua Nord trebuie să poarte discuții. Despre ce putem avea discuții când suntem puși în fața faptului că se va tăia lumina?”, a spus primarul.

El a precizat că pe 7 noiembrie, Primăria a trimis încă o scrisoare către prim-ministră, cu solicitarea de a se implica în rezolvarea problemei.

„Eu văd acest lucru ca un fel de terorism. Am dat însărcinare către juriștii să se adreseze la SIS, în privința situației create, că FEE-nord cu Aqua Nord dorește în mod deliberat să lase Bălțiul fără apă. Poate că urmăresc niște obiective politice? Dar oamenii nu ar trebui să devină ostatici. Doi agenți economici se ceartă între ei, iar 120 de mii de oameni suferă”, a declarat Grigorișin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: