De mâine, benzina și motorina se vor scumpi din nou. Explicațiile ANRE
Full Article 2 minutes read

De mâine, benzina și motorina se vor scumpi din nou. Explicațiile ANRE

O nouă scumpire a carburanților este așteptată de miercuri, 8 septembrie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat pentru mâine prețuri plafon mai mari la benzină și motorină.

Astfel, ANRE a stabilit pentru ziua de mâine, 8 septembrie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • Pentru benzina COR 95- 20,52 lei/litru, cu 13 bani mai mult față de ziua de marți
  • Pentru motorină – 16,63 lei/litru, cu 7 bani mai mult decât marți
De mâine, benzina și motorina se vor scumpi din nou. Explicațiile ANRE

ANRE

Într-un comunicat de presă, reprezenanții ANRE au explicat scumpirea prin prețurile la bursele petroliere internaționale:

„Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters). Informăm că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională”.

În ultima perioadă, prețul carburanților a crescut de mai multe ori. Potrivit modificărilor operate recent în legislație, ANRE stabilește zilnic prețurile maxime plafon pentru benzina și motorina standard, în timp ce petroliștii stabilesc la propria discreție prețurile pentru celelalte tipuri de carburanți.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: