De Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Chișinău vor fi închise (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

De Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Chișinău vor fi închise (VIDEO)

De Paștele Blajinilor, porțile cimitirelor din mun. Chișinău vor fi închise. Declarația a fost făcută de către primarul general al capitalei Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică din 15 aprilie.

Primarul capitalei a precizat că cimitirele vor fi deschise inclusiv în sâmbăta din ajunul Paștelui Blajinilor, de la ora 8:00 până la 17:00.

„Vă rugăm foarte mult pe cei care vor să vină și să facă ordine la morminte, să facă acest lucru până sau după Paștele Blajinilor, când nu va fi posibil. Cimitirul va fi închis în această perioadă”, a precizat Ceban.

Decizia urmează să fie publicată pe site-ul Primăriei.

Amintim că, anul trecut,  de Paștele Blajinilor, cimitirele din municipiul Chișinău au fost închise. În contextul pandemiei de COVID-19, sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost nevoit să amâne Paștele Blajinilor, care în mod tradițional era desfășurat la o săptămână după Paști, pentru luna iunie, în loc de aprilie.

Ulterior,  în zilele de 6,7 și 8 iunie, transportul public nu a activat, conform deciziei luate de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică. Autoritățile au recomandat moldovenilor să se abțină de la vizitarea mormintelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: