De unde bani pentru campania electorală? Răspunsul Maiei Sandu VIDEO
Full Article 3 minutes read

De unde bani pentru campania electorală? Răspunsul Maiei Sandu VIDEO

Președinta Maia Sandu a lansat un jurnal de campanie, în format video. În primul video, șefa statului a spus cum va combina activitatea de președintă cu cea de candidat la prezidențiale. Totodată a comunicat de unde va lua bani pentru campania electorală. „Ca de obicei, ne bazăm pe contribuțiile oamenilor care ne susțin”, a precizat Maia Sandu. 

În seara zilei de 21 august, Maia Sandu a comunicat pe o rețea de socializare că lansează un jurnal de campanie. „Voi vorbi despre activitățile din campanie, voi răspunde la întrebările oamenilor și vom discuta alte subiecte de interes din următoarea perioadă”, a menționat Sandu.

Totodată, președinta a spus că pe 22 august își va lua o zi de concediu: „Îmi iau o zi liberă pentru a lansa prima etapă – crearea grupului de inițiativă și depunerea actelor la Comisia Electorală Centrală”.

Întrebată cum va combina activitatea de președintă cu cea de campanie, Sandu a răspuns: „Legea nu-mi permite să degrevez din funcție și asta înseamnă că va trebui să continui să-mi îndeplinesc funcțiile de președinte și să reușesc să fac campanie. Avem un sediu de campanie, unde va lucra echipa, voluntarii și de acolo se vor face anunțurile de campanie”.

La întrebarea de unde va lua bani pentru campanie, Maia Sandu a comunicat: „Ca de obicei, ne bazăm pe contribuțiile oamenilor care ne susțin”.

Pe 21 august, în Republica Moldova, a început desemnarea și înregistrarea candidaților la funcția de președinte a Republicii Moldova. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, un candidat va constitui, în mod obligatoriu, un grup de inițiativă. Pentru înregistrarea grupului, cel târziu cu 50 de zile înainte de ziua alegerilor, va fi depus la Comisia Electorală Centrală un set de documente. Comisia va analiza documentele în termen de 3 zile și va adopta o decizie în acest sens. Dacă vor fi înregistrate, grupurile de inițiativă urmează să colecteze semnături pentru susținerea candidaților. Detalii AICI.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că, pe parcursul zilei de 21 august, a recepționat documente de la 5 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte. La instituția electorală au ajuns acte de la: grupul de inițiativă constituit de Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei pentru susținerea candidatului Ion Chicu; grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatului Vasile Tarlev; grupul de inițiativă constituit de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova pentru susținerea candidatului Alexandr Stoianoglo; grupul de inițiativă constituit de Partidul Social Democrat European pentru susținerea candidatului Valeriu Pleșca și grupul de inițiativă constituit de Blocul Electoral „Împreună” pentru susținerea candidatului Octavian Țîcu.

***

Pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, când a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Anterior, în perioada iunie-noiembrie 2020, Maia Sandu a deținut funcția de prim-ministru al țării.

La trei ani de când a devenit președintă, Maia Sandu a anunțat că va candida pentru un nou mandat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: