Decis: Alocații mai mari pentru copiii cu cetățenie română. Klaus Iohannis a promulgat legea
Full Article 1 minutes read

Decis: Alocații mai mari pentru copiii cu cetățenie română. Klaus Iohannis a promulgat legea

Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii a fost promulgată, astăzi, 14 ianuarie, de preşedintele României, Klaus Iohannis, conform unui comunicat publicat pe site-ul Adminstraţiei Prezidenţiale.

Astfel, plățile lunare vor crește de la 150 de lei românești (circa 605 lei moldovenești), la 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești).

Pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, se va aloca 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești), pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani – 300 de lei românești (circa 1209 lei moldovenești) și 600 de lei românești (circa 2420 de lei moldovenești) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Impactul bugetar al măsurii este de aproximativ șase miliarde de lei românești, potrivit guvernului României. Totuși, premierul Ludovic Orban a anunțat atât vineri cât și luni, că ia în calcul prorogarea termenului la care vor fi dublate alocațiile pentru luna iulie, din lipsă de bani., scrie Observator.tv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: