Decizie: Crucifixul din sediul MAI trebuie înlăturat, iar Năstase să își ceară scuze publice. Ce răspunde liderul PDA
Full Article 2 minutes read

Decizie: Crucifixul din sediul MAI trebuie înlăturat, iar Năstase să își ceară scuze publice. Ce răspunde liderul PDA

Liderul Partidului Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, ar fi încălcat legislația în momentul în care, în calitate de ministru de Interne, a decis instalarea în sediul instituției unui crucifix și a declarat că „oastea e creștină” sau că „toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”. Este concluzia Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, care a precizat că „aceste fapte reprezintă instigare la discriminare pe criteriul de convingeri religioase”. De cealaltă parte, liderul PDA a scris astăzi, 13 ianuarie, pe pagina sa de Facebook că în spatele deciziei Consiliului ar fi un plan pentru ca Andrei Năstase „să fie din nou linșat mediatic și compromis”.

Într-un document publicat astăzi, 13 ianuarie, pe site-ul Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, se arată că acesta a fost elaborat încă în data de 16 decembrie 2019.

Astfel, Consiliul a decis ca Andrei Năstase să aducă scuze publice, în termen de 10 zile de la recepționarea documentului.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne trebuie să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției și să asigure protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului.

Decizia poate fi atacată în termen de 30 de zile de la data recepționării.

Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!Inițiativa de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale…

Geplaatst door Andrei Nastase op Maandag 13 januari 2020

Am încercat să obținem o reacție de la Andrei Năstase, însă până la această oră, politicianul nu ne-a răspund la telefon și nici la mesaj. Ulterior, acesta a scris pe pagina sa de Facebook că astfel de simboluri se găsesc „în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei”.

Amintim că în data de 15 septembrie 2019, ministrul de Interne de atunci, Andrei Năstase, a instalat un crucifix pe peretele din holul Ministerului de Interne. Ulterior, bloggerul Corneliu Gandrabur a sesizat Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, în legătură cu această inițiativă. Astăzi, 13 ianuarie, acesta a scria pe pagina sa e Facebook că va apela la un executor judecătoresc, care să pună în aplicare decizia Consiliului pentru egalitate.

În legătură cu declarația lui Andrei Nastase cu privire la crucifix, menționez că voi apela la un executor judecatoresc,…

Geplaatst door Corneliu Gandrabur op Maandag 13 januari 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: