Declarațiile de presă după întrevederea Maiei Sandu cu președintele Germaniei (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Declarațiile de presă după întrevederea Maiei Sandu cu președintele Germaniei (LIVE)

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, au făcut declarații de presă. 

„Mă bucur să fiu astăzi la Berlin. Această vizită este o oportunitate de reconfirmare a importanței pe care Republica Moldova o atașează relației cu Germania și o relansare a acestei relații. Îmi doresc o consolidare și o valorificare la maxim a relației noastre”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a spus că a discutat cu președintele Germaniei despre situația politică din Republica Moldova și despre securitatea din regiune.

Maia Sandu și-a exprimat dorința de a consolida relațiile economice dintre Republica Moldova și Germania.

„Germania este unul dintre partenerii principali ai țării noastre. Investițiile germane creează mii de locuri de muncă. Suntem pregătiți pentru noi investiții germane. Moldova dispune de personal calificat și ar putea găzdui linii de producție pentru dispozitive și produse medicale. Un subiect important pentru cetățenii noștri este și recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere. Negocierile pentru semnarea unui acord pe permise urmează să înceapă în viitorul imediat. Totodată, apreciem deschiderea autorităților germane de a semna un acord privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, președintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat că vizita Maiei Sandu în Germania este un semnal „important al relației strânse” dintre cele două țări.

„Cursul reformator curajos pe care l-ați ales evidențiază că relațiile noastre pot deveni și mai strânse în anii ce vor urma. Germania are un interes major într-o Republica Moldova democrată, stabilă și prosperă. De aceea, pledăm pe un sprijin adresat țării dvs”, a spus Frank-Walter Steinmeier.

Precizăm că Maia Sandu efectuează o vizită oficială la Berlin, în perioada 19-20 mai. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania și are scopul să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. În după amiaza aceleiași zile, Maia Sandu va avea o discuție cu cancelarul german, Angela Merkel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: