Depozite cu cereale – aruncate în aer: Odesa a fost ținta atacurilor rusești a patra zi consecutiv
Full Article 2 minutes read

Depozite cu cereale – aruncate în aer: Odesa a fost ținta atacurilor rusești a patra zi consecutiv

Trupele ruse au lansat un nou val de atacuri cu rachete asupra regiunii Odesa. În noaptea de 21 iulie, soldații ruși au bombardat depozitele de cereale ale uneia dintre întreprinderile agricole din regiunea Odesa, scrie Meduza cu referire la declarațiile șefei Centrului de presă a Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Gumeniuk.

Potrivit sursei citate, rachetele „Calibr” au fost lansate de pe o navă din Marea Neagră. Deocamdată nu au fost raportate victime în urma bombardamentelor.

Rusia atacă infrastructura portuară din Odesa, din 18 iulie, numindu-și acțiunile „răzbunare” pentru explozia de pe podul din Crimeea.

De menționat că, deocamdată, Rusia nu a revendicat atacul asupra depozitelor cu cereale din Odesa.

Pe 17 iulie, termenul acordului care prevedea exportul de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, inclusiv din Odesa, a expirat, iar Rusia nu a intervenit în acest sens. Autoritățile ruse au anunțat că o parte din prevederile acordului care vizează Rusia nu au fost îndeplinite.

După ce acordul cu cereale a încetat să funcționeze, Ministerul rus al Apărării a anunțat că toate navele trec pe Marea Neagră către porturile Ucrainei vor fi considerate transportoare de mărfuri militare. Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei a răspuns cu o declarație simetrică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: