Deputat PSRM: „Alaiba, Reniță, Țîcu și Carp sunt conservele lui Plahotniuc”. Alaiba dă replica: „Să caute tușoncile la președinție”
Full Article 4 minutes read

Deputat PSRM: „Alaiba, Reniță, Țîcu și Carp sunt conservele lui Plahotniuc”. Alaiba dă replica: „Să caute tușoncile la președinție”

Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculiță susține că în cadrul blocului ACUM ar fi mai multe „conserve” controlate de fostul președinte al PDM Vladimir Plahotniuc. Acesta i-a nominalizat pe deputații Dumitru Alaiba și Lilian Carp de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Iurie Reniță de la Platforma Demnitate și Adevăr și pe liderul PUN, deputatul neafiliat Octavian Țîcu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 2 iulie a emisiunii „Спецвыпуск” (Ediție specială, NM) la postul de televiziune NTV Moldova.

„Acolo sunt oameni de-a lui Plahotniuc, minimum 3+2. După cele mai recente evenimente, au decis să lanseze ultimele „gloanțe”. Astăzi am văzut că doi-trei deputați, care se alătură primilor trei. Reniță, Carp, Țîcu – au plecat cu prima ocazie. Mai sunt și alții – am văzut, de exemplu, declarațiile lui Alaiba, care nu coincid cu poziția liderului de partid. Cred că reprezentanții acestor formațiuni evaluează riscul rupturii”, a declarat Corneliu Furculiță.

Și președintele Igor Dodon i-a vizat pe deputații Dumitru Alaiba și Mihai Popșoi în cadrul ediției din 3 iulie a platformei online „Președintele răspunde”.

„La voi este acesta, cum îl cheamă – „Alabai” care fuge prin popșoaie cu Popșoi și vrea să facă cu diavolul măcar mîine. Maia Sandu măcar înțelege ce fac băieții ceia acolo?”, a menționat șeful statului.

Contactat de NM, deputatul PAS Dumitru Alaiba s-a arătat amuzat de declarațiile deputatului socialist.

„Socialiștii spun multe prostii și tâmpenii. Nu am de gând să mă dezvinovățesc și este suficient să intri la mine pe blog ca să vezi ideile pe care le promovez. Conservele, mai ales „tușoncile”, să le caute peste drum la prietenul lui, acolo unde e președinția”, a declarat Alaiba.

Iar deputatul PAS Lilian Carp a declarat că socialistul Corneliu Furculiță nu are dreptul moral de a face asemenea declarații.

„Ce pot să spun despre niște „cadâne” de-a lui Plahotniuc care primea salarii în pungi? Ce drept moral are „un Cornel” implicat in dosarul Bahamas și ajutat de Plahotniuc să nu facă pușcărie atunci? Cadânele văd că încep să aibă glas în R. Moldova, dar sper ca în viitorul apropiat vom avea un procuror general care le va pune pe toate la locul lor. Să nu creadă că vă scăpa așa simplu de dosarul Bahamas și de înregistrarea cu „kuliokul””, a declarat Lilian Carp.

Contactat de NM, deputatul Octavian Țîcu a oferit o replică scurtă: „Nu comentez declarațiile lui Cornel-Kuliok, omul de legătură între Dodon și Plahotniuc și principalul figurant al dosarului Bahamas”.

Deputatul Platformei DA Iurie Reniță a declarat pentru NM că Furculiță face parte dintr-o „gașcă de corupți care au gestionat într-un mod fraudulos și ilegal renumita operațiune Bahamas”.

„Documentele demonstreaază absolut conludent că socialiștii, printre care această persoană mică la statură și foarte mică la intelect (sub aspect politic, evident) figurează în acest dosar care este la CNA cu 6,5 mln de lei. Furculiță este o adevărată „tușonkă” (carne înăbușită, NM) rusească, deoarece afacerea Bahamas s-a produs prin Fed. Rusă la Chișinău, anume la Exclusiv Media, unde foarte întâmplător „tușonka” rusească Furculiță este director. Înainte de a catologa pe alții că ar fi conserve oligarhice, în opinia mea și a documentelor pe care deja le-am prezentat la Procuratura Generală și Anticorupție – este o persoană profund coruptă ca și șeful lui de partid, Dodon”, a precizat Reniță.

Deputatul Platformei DA a mai menționat că ceea ce spune Cornel Furculiță, precum și „alți câțiva deputați socialiști cu dimensiuni impresionante” îi provoacă „silă de a-i vedea în parlament”.

„Să răspundă în fața procurorilor, nu la televiziunile lor de doi bani. După ce a preluat holdingul lui Plahotniuc, acționează fix ca în stilul acestuia. Obrazul le e tot atât de gros ca a șefului lor Dodon. Dincolo de Bahamas, Cornel e un mare admirator și colecționar al „kulioacelor” negre cu calendar”, a mai spus Iurie Reniță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: