UPDATE Deputatul Alexandr Slusari a blocat accesul camioanelor de la cariera Micăuți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE Deputatul Alexandr Slusari a blocat accesul camioanelor de la cariera Micăuți (VIDEO)

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Lilian Carp s-au deplasat la cariera de la Micăuți. Într-un LIVE pe Facebook, parlamentarii au declarat că lucrările continuă ilegal și i-au acuzat pe deputații Vladimir Andronache și Eugeniu Nichiforciuc că ar avea interese acolo. Slusari a blocat drumul.

UPDATE (13:22) Camioanele au reușit să își urmeze calea.

UPDATE (13:15) Alexandr Slusari a blocat drumul. Patru camioane nu pot trece, iar șoferii sunt nemulțumiți. La fața locului a fost chemată poliția.

„Cariera funcționează ilegal și demult sunt documente de prescripție și trebuiau să fie oprite toate lucrările. Noi am ajuns aici. După trei zile de regim nocturn, ei au pornit lucrările. Administrația a refuzat să vorbească cu noi. Au trecut câteva camioane, dar după ce ne-au văzut au primit ordin să rămână în garaje. Însă până acum a fost extrasă piatră de aici”, a explicat Slusari.

Potrivit lui Slusari, cariera de la Micăuți „ar fi controlată” de către deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronache.

„Sunt doi deputați transfugi, fără de care Igor Dodon acum nu poate să facă nimic. În limitele competenței noastre din cadrul Comisiei de anchetă parlamentară pentru investigarea situația carierei, încercăm să-i impunem să oprească lucrările. De câteva ori am dat indicații să fie sistată activitatea”, a mai spus Slusari.

Reacția deputatului Eugeniu Nichiforciuc o puteți citi AICI. De la Vladimir Andronache nu am reușit să obținem, deocamdată, un răspuns.

Amintim că în februarie 2021, membrii comisiei de anchetă au anunțat că la Cariera de la Micăuți au fost extrase cu peste 1,4 milioane de metri cubi de zăcăminte minerale mai mult decât a fost declarat, iar suma prejudiciului se ridică la 684 de milioane de lei. În cadrul unei conferințe de presă din 6 aprilie, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a anunțat că Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile va sesiza guvernul și Consiliul Suprem de Securitate cu privire la activitatea Carierei Micăuți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: