stiri.md

Guvernul și CSS va fi sesizat în legătură cu activitatea Carierei Micăuți. Precizările comisie de anchetă

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile va sesiza guvernul și Consiliul Suprem de Securitate cu privire la activitatea Carierei Micăuți. Despre acest lucru a anunțat deputatul Nicolae Ciubuc, în cadrul unui briefing de presă.

„În luna ianuarie a fost emis un act de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului, act care a scos în vizor mai multe încălcări și care a impus în final stoparea activității de extragere a substanțelor minerale utile”, a declarat Ciubuc.

Totuși, deputatul susține că întreprinderea în continuare funcționează.

„În pofida încălcărilor, în pofida lipsei multiplelor acte permisive pe care trebuia să le aibă această carieră (avize, expertize de mediu, evaluarea impactului de mediu, drept asupra terenului care este agricol), având doar contractul de folosință a subsolului, această entitate continuă să activeze”, a mai spus Ciubuc.

În acest sens, comisia de anchetă va sesiza guvernul și Consiliul Suprem de Securitate.

„Am decis să venim cu mai multe măsuri, inclusiv prin sesizarea Consiliului Suprem de Securitate, fiindcă considerăm că se atentează la securitatea economică a Republicii Moldova. La fel, este nevoie de informat guvernul, în persoana premierului interimar și sperăm că de data aceasta va fi o reacție promptă”, a menționat Ciubuc.

Amintim că în februarie 2021, membrii comisiei de anchetă au anunțat că la Cariera de la Micăuți au fost extrase cu peste 1,4 milioane de metri cubi de zăcăminte minerale mai mult decât a fost declarat, iar suma prejudiciului se ridică la 684 de milioane de lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

FLYONE a înregistrat 3 aeronave noi și bate un nou record

FLYONE, liderul incontestabil al aviației din Republica Moldova, continuă să-și consolideze poziția pe piață și stabilește un nou record prin extinderea cu trei aeronave de ultimă generație – două Airbus A320 și un Airbus A321, parte din cele șase unități noi planificate pentru anul 2025, ajung pina la un numar de 20 aeronave operate de tot grupul FLYONE. 

Evenimentul a avut loc pe platforma Aeroportului Internațional Chișinău, în prezența Directorului General FLYONE, domnul Mircea Maleca.

„Această extindere nu este doar o investiție. Este o declarație fermă: FLYONE crește, evoluează și oferă mai mult. Ne angajăm să oferim siguranță, eficiență și excelență în serviciile oferite pasagerilor noștri,” a declarat Mircea Maleca.

Noile aeronave impresionează nu doar prin performanță, ci și printr-o livree complet reînnoită – un design modern, îndrăzneț și ușor de recunoscut, care reflectă spiritul ambițios și în continuă dezvoltare al companiei.Pe 15 iulie, FLYONE a „botezat” oficial primele trei aeronave din cele șase comandate pentru acest an. Dotate cu tehnologie de ultimă oră, aceste avioane oferă confort sporit, performanță operațională optimizată și eficiență energetică. Ele reflectă direcția clară a companiei: inovație tehnologică, sustenabilitate și expansiune responsabilă.

Investiția face parte dintr-o strategie coerentă de dezvoltare sustenabilă – noile aeronave contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la atingerea obiectivelor ecologice stabilite de companie.

Cu această extindere, FLYONE își întărește titlul de companie cu cea mai mare flotă aeriană din Republica Moldova, iar în lunile ce urmează, va lansa noi rute, va crește frecvențele existente și va livra o rețea de zboruri fără precedent.

Fiți cu ochii pe FLYONE. Cea mai mare flotă. Cea mai ambițioasă strategie. Cea mai extinsă rețea.

Despre FLYONE

FLYONE (www.flyone.eu) a fost lansată în 2016 și a devenit cea mai mare companie aeriană din Moldova. FLYONE ARMENIA a fost lansată în 2021 și a devenit compania aeriană nr. 1 din Armenia în 2022.
În 2022, compania a devenit membră a Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).
În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
În 2023, compania a reînnoit certificarea IOSA – cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional – și a atins 2 milioane de pasageri, lansând 14 rute noi și extinzând flota cu 3 aeronave.
În 2024, FLYONE a lansat două noi destinații: Praga și Manchester, răspunzând cererii în creștere și atingând un record de 2,4 milioane de pasageri.

FLYONE este cea mai dinamică companie aeriană din Republica Moldova, cu o rețea de destinații în continuă extindere și o flotă modernizată. Printre cele 41 de zboruri regulate și charter, FLYONE leagă Chișinăul de destinații populare precum: Napoli, Stuttgart, Torino, Palma de Mallorca, Lyon, Bremen, Copenhaga, Alicante, Manchester, Praga, Dubai, Bologna, Roma, Milano, Berlin, Tbilisi, München, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Luton, Stansted, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Düsseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Tunisia, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial: www.flyone.eu

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: