Guvernul și CSS va fi sesizat în legătură cu activitatea Carierei Micăuți. Precizările comisie de anchetă
Full Article 2 minutes read

Guvernul și CSS va fi sesizat în legătură cu activitatea Carierei Micăuți. Precizările comisie de anchetă

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile va sesiza guvernul și Consiliul Suprem de Securitate cu privire la activitatea Carierei Micăuți. Despre acest lucru a anunțat deputatul Nicolae Ciubuc, în cadrul unui briefing de presă.

„În luna ianuarie a fost emis un act de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului, act care a scos în vizor mai multe încălcări și care a impus în final stoparea activității de extragere a substanțelor minerale utile”, a declarat Ciubuc.

Totuși, deputatul susține că întreprinderea în continuare funcționează.

„În pofida încălcărilor, în pofida lipsei multiplelor acte permisive pe care trebuia să le aibă această carieră (avize, expertize de mediu, evaluarea impactului de mediu, drept asupra terenului care este agricol), având doar contractul de folosință a subsolului, această entitate continuă să activeze”, a mai spus Ciubuc.

În acest sens, comisia de anchetă va sesiza guvernul și Consiliul Suprem de Securitate.

„Am decis să venim cu mai multe măsuri, inclusiv prin sesizarea Consiliului Suprem de Securitate, fiindcă considerăm că se atentează la securitatea economică a Republicii Moldova. La fel, este nevoie de informat guvernul, în persoana premierului interimar și sperăm că de data aceasta va fi o reacție promptă”, a menționat Ciubuc.

Amintim că în februarie 2021, membrii comisiei de anchetă au anunțat că la Cariera de la Micăuți au fost extrase cu peste 1,4 milioane de metri cubi de zăcăminte minerale mai mult decât a fost declarat, iar suma prejudiciului se ridică la 684 de milioane de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: