Deputații PAS și Donald Tusk, minut de reculegere în Parlamentul de la Chișinău în memoria victimelor invaziei ruse din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Deputații PAS și Donald Tusk, minut de reculegere în Parlamentul de la Chișinău în memoria victimelor invaziei ruse din Ucraina

În timpul ședinței festive a Parlamentului din 4 septembrie, la care a participat prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a fost ținut un minut de reculegere în memoria persoanelor care și-au pierdut viața din cauza invaziei ruse din Ucraina. Inițiativa a venit din partea președintelui legislativului Igor Grosu.

În această seară, în Parlament a avut loc o ședință festivă dedicată vizitei oficiale a prim-ministrului Poloniei, Donald Tusk, la Chișinău.

În debutul evenimentului, președintele legislativului Igor Grosu a ținut un discurs introductiv în care a mulțumit Poloniei, printre altele, pentru susținerea acordată atât Republicii Moldova, cât țării vecine Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă. Igor Grosu a menționat atacurile sângeroase din ultimele zile asupra orașelor Poltava și Lvov, în care au fost omorâte zeci de persoane, iar apoi a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a reiterat sprijinul necondiționat al Republicii Moldova pentru Ucraina. Ulterior, speaker-ul a propus păstrarea unui minut de reculegere în memoria tuturor oamenilor uciși în războiul barbar al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Igor Grosu, vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, deputați PAS, miniștrii țării, Donald Tusk și alți invitați prezenți la eveniment au onorat memoria victimelor în picioare.

Precizăm că, în dimineața de 3 septembrie, armata rusă a comis un atac sângeros cu rachete balistice asupra orașului Poltava. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a precizat că a fost lovit teritoriul unei instituții de învățământ și un spital care se află alături. De asemenea, una din clădirile Institutului de Comunicații a fost distrusă parțial. Potrivit celui mai recent bilanț, în atac au fost ucise 53 de persoane, iar 298 – rănite. Operațiunea de salvare de sub ruinele lăsate în urma bombardamentului continuă și în data de 4 august. Serviciul de Urgență al Ucrainei a precizat că sub dărâmături s-ar putea afla până la 5 persoane.

În noaptea de 3 spre 4 septembrie, militarii ruși au bombardat din teritoriul Ucrainei. Cel mai afectat este orașul Lvov, unde, potrivit autorităților ucrainene, au fost ucise șapte persoane, dintre care trei sunt copiii. Încă 30 de oameni au suferit răni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: